110 Obletnica ter Dan gasilca

29.07.2019

V soboto, 22. junija, je potekal Dan gasilca Gasilske zveze Žalec, združen s praznovanjem 110-letnice Prostovoljnega gasilskega društva Levec. Prireditev se je odvijala na letališču v Levcu, na njej je bilo zbranih več sto gasilcev iz vseh 32 društev GZ Žalec, sosednjih gasilskih zvez, GZ Slovenije, predstavnikov občin z župani, podžupani in številni drugi gostje ter krajani.

Prireditev se je pričela s parado, katero je vodil Janko Lupše podpoveljnik GZ Žalec ob igranju koračnice Godbe Liboje in prihodom na prireditveni prostor, pod streho letališkega hangarja, kjer je  potekal uradni del  dogodka, po njem pa druženje. Zbrane je uvodoma  pozdravil in nagovoril župan Občine Žalec Janko Kos, ob tem poudaril uspešno delovanje GZ Žalec in čestital PGD Levec  ob njihovem jubileju. V nadaljevanju sta govorila še predsednik GZ Žalec Edvard Kugler in predsednik GZ Slovenije Janko Cerkvenik.

Ob 110-letnem jubileju je bronasto plaketo z vgravirano letnico iz rok predsednika Janka Cerkvenika prejelo PGD Levec, sprejel pa jo je namestnik predsednika PGD Levec Rok Guček. Poleg te plakete je bila podeljena še plaketa  Civilne zaščite, ki jo je PGD Levec ob 110-letnici delovanja podelil  vodja izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Celje Janez Melanšek.

Jubilej društva in Dan gasilca je bogatila tudi priložnostna razstava najnovejših gasilskih vozil, starih ročnih brizgaln in tudi motornih brizgaln znamke  Rosenbauer, od najstarejše do najnovejše. Udeleženci pa so si  lahko ogledali še prikaz gašenja z letalom Slovenske vojske Pilatus. 

Za tako visok jubilej društva je bila pa še organizirana gasilska veselica z ansamblom Akordi ter skupino Skater, katera je trajala dolgo v noč.

Skip to content